Hétvége díjzáporral a krasznai diákszínjátszóknak

Hétvége díjzáporral a krasznai diákszínjátszóknak

A II.Díj -TinikomédiásokA krasznai diákszinjátszócsoportok életében November utólsó előtti hétvége fontos esemény volt : szombaton , 22-én, az Amarilla, a Lumea Ludens és a Szivárvány csapatai részt vettek a IV. Megyei Diákszínjátszó Fesztiválon általános iskolai kategóriában . Nagy izgalommal készültek mindannyian, hogy megmutassák tudásuk legjavát a versenyjellegű rendezvényen. Istennek hála ez sikerült is. Mindhárom csapat díjjal tért haza: I. Díj – a Lumea Ludens csoport– Ion Creangă, Soacra cu trei nurori (Az anyós és három menye) című darabbal, felkészítő Ozsváth Ilona, II Díj- az Amarilla csoport – Lázár Ervin Maminti a kicsi zöld tündér című darabbal, felkészítő Kiss Imola, Dícséret – a Szivárvány csoport– Kipling- Geszti Péter -A dzsungel könyve című zenés játékkal, felkészítők Bordás Edit, Fehérvári Enikő és László Andrea. A versenyre 2o csapat jelentkezett ( 15 román nyelvű és 5 magyar nyelvű). Minden résztvevő csapat odaadással játszott, látszott a bizonyítási vágy és a motiváció.

Úgy gondolom az eredményeink önmagukért beszélnek, a sok próba, a lelkes hozzáállás, a felkészítők önfeláldozó munkája meghozta gyümölcsét . Büszkék lehetünk rájuk !

A Tinikomédiások szombaton a Színpad fesztiválon , a XXII. Kis-Küküllő Menti Nem Hivatásos Színjátszók Találkozóján léptek fel Erdőszentgyörgyön, bemutatták A.N.Osztrovszkij A vihar című drámáját mutatták be. A fesztiválra 16 csapat jelentkezett , gyermek, diák és felnőtt kategóriában az országból és határon túlról.

A zsűri tagjai színházi szakemberek voltak, akik alaposan kiértékeltek minden előadást .Jó volt hallani a zsűri elismerő szavait , a bíztatást a további munkára.

Fellépés előtt a Lumea Ludens A Szivárvány csoport tagjai  nézőként

A csapatok emlékplakettet és részvételi diplomát kaptak. A kiemelkedő elemeket a zsűri különdíjban részesítette. Mi a ,,Tragédia műfajában kiemelkedő előadás ,, különdíját vehettük át. Nagyon kellemes hangulat, barátságos arcok, jó közönség , vendégszeretet, finom ételek, kényelmes szállás várt mindenkit. Bár hosszú és fárasztó volt az út, nagyon jól éreztük magunkat. Az esti záróbulin felszabadultan énekeltünk a helyi és a magyarországi csapatokkal. Igazi színházi ünnep volt. Köszönjük !

Vasárnap, 23-án Zilahon léptünk fel a IV. Megyei Diákszínjátszó Fesztiválon középiskolai kategóriában. Épp hogy odaértünk és léptünk is fel. Sajnos nem láttuk a többi előadást, Erdőszentgyörgyről jöttünk egyenesen (35okm). A líceumi kategóriában 11 csapat versenyzett: 8 román nyelvű és három magyar nyelvű. A zsűri kiértékelése arra engedett következtetni, hogy erős mezőny volt, változatos műfajok és sok eredeti megoldás. A Tinikomédiások csapata nagy meglepetésben és örömben részesült itt is: Balla Nóémi Timea Alakítási díjat vehetett át , a csapat pedig a II. Díj boldog nyertese lett. Elmondásuk szerint a diákok örülnek , hogy belekóstoltak a színészek cseppet sem könnyű életébe : utazás , fellépés, pakolás, újabb utazás … minitúrné a javából.

Gratulálunk mind a négy csapatnak a díjzáporhoz, további sok sikert a jövőben is!

Fellépni késyül az Amarilla csoport

 

Seres Erzsébet és Kovács Roland

Leave a reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus