Celldömölkön  jártak  a Tinikomédiások

Celldömölkön  jártak  a Tinikomédiások

2015 április 24-26 között került sor a VII. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozóra Celldömölkön, Vas megyében. A Tinikomédiások színjátszócsoport abban a megtiszteltetetésben részesült, hogy meghívást kapott e neves rendezvényre. A fesztivált kitűnő szervezés, meleg családias hangulat, baráti beszélgetések, az előadások színes palettája, jókedv, szakmai színvonal , alapos kiértékelő, igazi szakmai továbbképzés jellemezte.

Úgy gondolom, aki ott volt, az más , jobb emberként térhetett haza. A találkozón anyaországi és erdélyi csapatok léptek fel , mindeniknél megfigyelhető volt az elhivatottság, a játék öröme, a nézőkkel való kapcsolatteremtés igénye. Nekünk , Tinikomédiásoknak hatalmas élmény volt itt játszani , beszélgetni, szórakozni, tanulni a nagyobbaktól, akik a szakmaiság jóval magasabb fokán állnak , de akik egyenrangú félként fogadtak be és fogadtak el. Nagyon köszönjük.

Mivel 9-en idén búcsúzunk a csapattól , elballagunk az iskolából, ezért ez a beszámoló elsősorban a mi érzéseinket próbálja szavakba önteni.

Celldömölk egyik kedvenc helyszínem, az elmúlt három napban az időérzékem is cserben hagyott, mintha egy mesevilágba cseppentem volna, ahol senki nem rohan, senki nem dühös, ahol rámosolyognak egymásra messziről jött emberek és érdekli őket, hogy én mit gondolok az életről, a világról, az emberről úgy álatlában. Minden előadásból tanultam , nem mindenikkel tudtam azonosulni, de örülök, hogy megnézhettem valamennyit.

Mivel utolsó kiszállásom volt a csapattal, egy kicsit nosztalgikus hangulatban indultam útnak, de a város csendessége, a szervezők figyelmessége  és vendégszeretete, a kitűnő előadások teljesen feledtették velem a szomorúságot. Ez egy csodálatos kirándulás volt, nyugalmat, örömet , felüdülést hozott  , kiemelt szürke ,stresszes hétköznapjainkból.

Azt gondolom, hogy méltóképpen zárult a ,,színészi pályánk ,,a csapatban, mindannyian éreztük a pillanat emelkedettségét, súlyát, a megváltozhatatlan tényt, hogy vége, nincs tovább ilyen felállásban, ezért amikor a tanárnő azt mondta ez a búcsúelőadás legyen ajándék a végzősöknek úgy éreztem , hogy erőt kaptunk, és szárnyalhattunk a játék segítségével. Talán sohasem éreztem ennyire , hogy ez a második családom és velük mindenre képes vagyok.

Nagyon jól sikerült ez alőadásunk, ennél méltóbb befejezést el sem tudtam volna képzelni, a közönség figyelme, , reagálása, és a  végén a tapsvihar könnyeket csaltak a szemembe. Most értettem meg igazán mekkora energiát ad a közönség a színésznek és fordítva.

A kiértékelő annyira meglepett és akkora örömet szerzett, hogy egész nap mosolyogtam, nem tudtam megállni , hogy ne mutassam ki amit érzek a darabunkkal kapcsolatban ,  próbáltam újra és újra átélni gondolatban az előadás pillanatait. Megérte a fáradságos munkát, hiszen az élet viharait mutattuk be. Köszönjük a sok bíztatást, az elismerő szavakat, a komoly szakmai kiértékelőt. Annyira jó volt érezni, hogy ez a környezet teljesen befogad és támogat, segít, tanácsol, vitázik és tanít .

Olyan előadásokat láttam ezen a fesztiválon, amivel még nem találkoztam. Azt hiszem a Formanek Csaba monodrámája nyügözött le legjobban. Annyira hatásos volt a játéka, a  mozgása, a díszlet , amit használt, hogy egyszerűen magával ragadott, néha úgy éreztem csak nekem játszik, rólam beszél, velem viccel, az én gondolataimat is olvassa.

Nem szeretnék búcsúzni, hiszen ez a négy év életem egyik legszebb, legszínesebb korszaka volt. A csapattal megéltem magasságokat és mélységeket egyaránt, mindig számíthattam a társaimra, életre szóló leckéket viszek a tarsolyomba magammal, rengeteg embert ismertem meg, barátságokat kötöttem . A szívemhez közel állt mindig a színjátszás, azt gondolom ez segített megismerni önmagamat is.

Kívánom, hogy sok ilyen élményben legyen része az elkövetkező generációnak is. Hatalmas örömmel vettük át a Kasza Éva különdíjat, a csapat minden tagja repesett az örömtől többen megkönnyeztük a  díjkiosztás pillanatát.

Köszönjük a szervezők kedvességét, Ákos és Veronika baráti idegenvezetését, a figyelmességet, a vulkánparki látogatást, az esti bulizást a tartalmas beszélgetéseket.

Kívánok minden csapatnak sikeres játékot, elfogadó ,népes közönséget és töretlen hitet abban, hogy a színház által más, jobb lesz a világ !

 

Köszönjük Celldömölk !

Adrienn, Ákos, Érszébet, Katinka, Noémi, Renáta, Roland, Zoltán , Zsolt a XII B – ből

 

 

Leave a reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus