A Tinikomédiások diákszínjátszócsoport Szatmárnémetiben

A Tinikomédiások diákszínjátszócsoport Szatmárnémetiben

 

2o15 január 21-én, szerdán tartották Szatmánémetiben az Ady Endre Társaság szervezésében a Magyar Kultúra Hete ,,Egycsillagú  Égbolt,, rendezvény keretében  a PADIF Gálát , amelyen  fiatal, tehetséges diákszínjátszók álltak a figyelem középpontjában. Déli 12 órától. a legutóbbi fesztivál legjobb előadásait láthatta a közönség.

A gála keretében a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek-csapata William Golding Legyek Ura című művét vitték színre Gál Eszter és Csorján Árpád felkészítő tanárok útmutatásával. A George Emil Palade Élelmiszeripari Líceum diákjai egy komédiát adtak elő, Trunkó Barnabás Kisebbségi osztály című bohózatát.

A rendezvényen  két Szilágy megyei diákszínjátszó csapat is fellépett. A Szilágycsehi Diákszínjátszó Csoport Sárosi István drámáját, A húszmilliomodik év címűt adta elő, a szilágykrasznai Tinikomédiások Színjátszócsoport pedig A.N. Osztrovszkij A vihar című drámáját mutatták be a népes közönségnek. Mindkét darab rendezője Bessenyei István, a Harag György Színtársulat színművésze és rendezője volt.

Nagy megtiszteltetés volt színpadra lépni , magunkba szívni a világot jelentő deszkák illatát, átlépni a suli néha steresszes világából egy másik dimenzióba. Mind a négy  fellépő csapat kitünően szerepelt, amit a közönség lelkes tapssal jutalmazott. Nagyon jóleső érzés  volt látni, hogy a nézők között a Harag György Színtársulat művészei is ott voltak egy páran.

A finom ebéd elfogyasztása után megkoszorúztuk Kölcsey Ferenc szobrát Tóth Pál Miklós színművész, az Ady Endre Társaság elnöke vezetésével, aki lelkesítő szavaival táplálta a diákok lelkébe a magyarságtudatot, a kultúra iránti tiszteletet és az értékek megőrzésének fontosságat. Egy rövid városnézés után este 6 órától megnéztük Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című ,, vidám társasutazását,,. A darabot Bessenyei István színművész rendezte.

A vihar -zárójelenet

A diákoknak életre szóló élmény volt a nap minden mozzanata. Íme hogyan vélekednek  az eseményről:

,,Hálás vagyok, hogy részt vehettem. A  fellépés, a koszorúzás pillanata, a vársonézés mind-mind arra tanított meg, hogy magyarnak lenni büszke gyönyörűség. Az esti előadás teljesen magával ragadott, elvarázsolt. Bessenyei István művész urat kitűnő rendezőnek tartom, az ott töltött idő örök élmény marad számomra,, .

,,Nagyon sok új dolgot tanultam az előadásból, rájöttem , hogy a színész szakma nagyon nehéz, de a végeredmény csodálatos,,.

,,Nagyon tetszett minden, köszönöm, hogy lehetőséget kaptunk egy igazi szakmai továbbképzőre, az előadás életem egyik meghatározó élménye, először láttam közelről a színház világát, megtanultam megbecsülni a színészetet,,.

,,Várom, hogy újra láthassam a Harag György Színtársulat előadásait, szuper napot tudhatok magam mögött  ,,.

,,Felemelő érzés volt utóljára a csapattal egy igazi színházban fellépni, felidéztük a régi emlékeket, új csodákat éltünk át. Az esti alőadás volt a hab a tortán.,,

,,Sajnos utolsó alkalommal voltam a csapattal , elballagok, de mindenkinek kívánom, hogy élje át azokat a csodálatos pillanatokat , amelyekben részem volt 4 éven át. Köszönöm a lehetőséget. Élménydús nap volt…,,.

Álljon itt a neve a Tinikomédiásoknak, akik sok munkát és energiát fektettek az előadásba, és sikeresen képviselték Krasznát ezen a rendezvényen is: Anderlik  Ádám, Balla  Noémi –Timea, Baricsán  Tamás-Sándor, Bárány Zsolt –Lóránd, Hajas Ágota, Katona  Adrienn, Kiss  Attila, Kovács Miklós- Sándor, Kovács  Roland , Pap Gréti, Seres Erzsébet, Sólyom  Sándor- Zsolt, Sólyom  Szabina-Betarix, Sólyom  Zsolt –Sándor, Szabó Éva, Szabó  Imola, Szász Mónika, Szigeti Katalin,Vadas Renáta-Noémi,Valki Indrid- Anikó,Valki Zoltán-Árpád, Vider Izabella –Marika, Vider  Melinda-Ibolya,Vincze Angéla.Köszönet illeti a szervezőket a meghívásért,  a helyi önkormányzatot a támogatásért, a Harmonia céget a biztonságos szállításért, Ozsváth Ilona tanárnőt , hogy elvitt bennünket ide is. Kívánunk mindenkinek eredményes munkát és sikeres előadásokat.

A csapat nevében, Szász Monika és Valki Ingrid

Leave a reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus